ooakeltainen

21.11.2016

Kaisan terveiset vanhusklinikalta

Etkö toivokin, että joku välittää sinusta, kun sinusta tulee vanha? Auttaa sinua, kun tarvitset apua. Arvostaa sinua. Kalibu-Akatemian oppilaat käyvät joka viikko tapaamassa mummuja ja pappoja. He vievät heille lämpöisiä haleja ja syövät yhdessä vanhusten kanssa. Koulun oppilaat antavat myös omista taskurahoistaan joka viikko lahjan vanhusten lääkkeisiin.
Olen Kaisa Kettunen ja johdan Kalibun vanhusten klinikkaa. Joka aamu aloitamme rukoilemalla, antaen kiitoksen Jumalalle. Me autamme; yksin Jumala parantaa! Olen tehnyt työtä kuusi kuukautta ja pidän työstäni. Haasteita riittää, mutta tämä on hyvin antoisa paikka tehdä työtä.
Kaikkein tärkeintä on rakastaa, ilman rakkautta klinikkamme olisi samanlainen kuin muutkin klinikat. Näkyni on tehdä paikasta kaunis ja viihtyisä. Haluan, että vanhukset haluavat tulla istumaan ja viettämään aikaansa tänne. Että tämä tulee olemaan paras klinikka.
Oppilaat vanhuskylässä
Oppilaat vanhuskylässä
Kaisa ja Sakke klinikalla
Kaisa ja Sakke klinikalla
Terveisin,
Kaisa Kettunen, lähetystyöntekijä, Malawi

20.11.2015

Lääkärin vastaanotto
Kun vanhukset tulevat lääkärin vastaanotolle, heidät kirjataan potilasluetteloihin.
Heidät punnitaan, ja heiltä otetaan verenpaine sekä annetaan ensiapu, jos siihen on tarvetta ennen ohjaamista lääkärin vastaanotolle.
Suomalaisasijantuntijaryhmä
Suomalaisasijantuntijaryhmä, joka vieraili Malawissa syyskuussa. Oikealla Malawin projektipäällikkö Andrew Kavala.
Sairaanhoitaja
Sairaanhoitaja Memory Mandere saa hoito-ohjeita.
ilmoisia
Iloisia ilmeitä

10.11.2014

Avustuspakettien jakaminen Suomalaisryhmän vierailun aikana Malawissa kesä­heinäkuussa 2014 jaettiin vanhuskylän kylien vanhuksille avustuspaketteja. Paketit sisälsivät mm. suomalaista näkkileipää, kaurahiutaleita sekä teetä, sokeria ja vaatteita. Jotkut ryhmäläiset jakoivat itse kutoamiaan villasukkia. Avustuspakettien jakamista varten järjestettiin tilaisuuksia kylissä, joissa ryhmäläiset jakoivat Jumalan Sanaa ja ylistivät Jumalaa yhdessä kyläläisten kanssa.

Tavaroitten jako

10.11.2014

Klinikan avajaiset 29.6.2014

Vanhuskylässä järjestettiin vanhuksille suunnatun klinikan avajaiset. Klinikan nimeksi tuli Kalibu Elderly Clinic ja avajaisissa oli paikalla Michael Howardin, Paisley Mavutulan ja projektikoordinaattori Andrew Kavalan lisäksi Malawin vanhusministeri Patricia Kaliati, kyläpäällikkö Kapeni sekä klinikan vihkinyt veteraanikansanedustaja Marja-Liisa Tykkyläinen Suomesta. Paikalle oli tullut ympäröivistä kylistä runsaslukuisesti vanhuksia, jotka osoittivat taputtaen kiitollisuuttaan. Mukana oli myös 30 hengen ryhmä Suomesta Out of African työssä mukana olevia ihmisiä. Marja­-Liisa Tykkyläinen antoi omassa puheenvuorossaan kunnian Jumalalle klinikan valmistumisesta. Paikalliset ihmiset ottivat tyytyväisenä vastaan klinikan, koska lähialueilla ei ole muita sairaaloita.

19.7.2013

Maa-alueen siunaus ja perustuskiven laskeminen 11.7.2013

Heinäkuun 11. päivä Lesken Ropo-kylässä järjestettiin juhlatilaisuus, johon osallistui ihmisiä 7:stä eri kansallisuudesta. Out of Africa/Kalibu Ministries’n johtajien lisäksi mukana oli lähetys/vapaaehtoistyöntekijöitä mm. Suomesta, USA:sta ja Englannista. Työ menee eteenpäin, kiitos kaikki uskolliset! (käythän katsomassa Facebookissa Lesken Ropo-sivulla lisää kuvia)

18.6.2013

Ryhmä vapaaehtoisitöihin Malawiin
sakkeJumala puhui Sakari Halmeelle jo vuosia sitten Afrikasta. Saken sydän paloi tällöin Venäjän työlle ja hänen oli vaikea uskoa todeksi Jumalan puhetta Afrikasta tulevana työkenttänä. Kuuliaisesti Sakke kuitenkin luki Afrikasta kertovan kirjan ja asia siirtyi taka-alalle hänen elämässään.

Nyt vuosia myöhemmin Jumalan puhe toteutuu. Sakke lähti maanantaina 17.6.13 vaimonsa ja neljän muun suomalaisen tiimiläisen kanssa Malawiin. Saken on tarkoitus työskennellä paikan päällä Lesken Ropo-kylän rakennustyössä. Vaimo palaa kuukauden päästä muun tiimin kanssa kotiin, mutta Sakke jää vielä kahdeksi kuukaudeksi paiskimaan töitä Malawin lämpöön. Rukoillaan Saken, hänen vaimonsa ja koko Suomi-tiimin: Jessican, Kaisan, Tiian ja Annan puolesta. Jessican ja Kaisan on tarkoitus vierailla kylissä tapaamassa vanhuksia ja viedä evankeliumin ilosanomaa köyhiin koteihin. Tiia puolestaan tekee sosionomi-koulutukseensa kuuluvan harjoittelun Kalibussa. Rukoillan että tiimin kommunikointi sujuisi hyvin englannin kielellä ja että matka sujuisi turvallisesti Jumalan kämmenellä. Siunattua matkaa koko tiimille!

25.5.2013

Ylistysjuhla Lesken Ropo-vanhuskylässä

Tulevalla vanhuskylä maa-alueella järjestettiin ylistysjuhla ja iloittiin tulevasta klinikasta ja kiitettiin Jumalaa kaikesta hyvästä. Kalibu Academyn oppilaat lahjoittivat ruoan yli 450 vanhukselle ja orpolapselle. Kaikilla oli syytä iloon. Kiitos tuestasi!