ooakeltainenkalibu

Hankkeen paikallisena toteuttajana toimii suomalaisen Out of Africa ry:n malawilainen kumppanijärjestö Kalibu Ministries.

Out of Africa syntyi, kun joukko suomalaisia ihmisiä halusi ryhtyä tukemaan Afrikassa tehtävää lähetystyötä. Malawilaisen Kalibu Ministries’n johtaja Michael Howard oli vieraillut Suomessa ja OOA:n perustajat olivat innostuneet Kalibu Ministriesin toiminnasta ja suunnitteilla olevasta kouluhankkeesta ja halusivat ryhtyä tukemaan hankkeen toteutusta. Out of Africa perustettiin v. 2002 ja järjestö ”syntyi kumppanuuteen” Kalibu Ministeriesin kanssa.

Yhteistyönä syntyi Kalibu Academy –yli 600:n oppilaan sisäoppilaitos, joka on maksullinen, kristillisellä arvopohjalla toimiva korkeatasoinen sisäoppilaitos hyväosaisille malawilaislapsille. Oppilaat seuraavat opinnoissaan Cambridgen opetusuunnitelmaa. Rehtorina koulussa toimii Pastori Paisley Mavutula. Koulu on yksi Malawin parhaista ja opinahjossa koulutetaan Malawin tulevia johtajia. Oppilaitoksen hyvä maine on kiirinyt myös naapurimaihin ja oppilaita on tullut kouluun Mosambikista, Sambiasta, Zimbabvesta ja USA.sta asti. Opettajia on koulussa 51 ja kaikilla Kalibu Academyn opettajilla on vähintään Bachelor-tasoinen yliopistotutkinto. Alue on jatkuvasti laajentunut ja sinne on kymmenen vuoden aikana rakennettu yli 70 rakennusta. Lisäksi kampus laajenee parhaillaan kokonaisella uudella Raamattyliopistolla, jonka rakentamisessa on myös ollut oleellinen panos Out of African ry:n Suomen jäsenillä.

OPPILAAT MUKANA Kalibu Ministries on paikallisena toimijana kiinnittänyt huomiota vanhusten heikkoon asemaan Malawissa. Järjestö on vieraillut n. 2 vuoden ajan kylissä toimittamassa mm. Suomesta ja USA:sta tullutta vaate- ja ruoka-apua vanhuksille. Kalibu Academyn oppilaat ovat olleet henkkeessa alusta asti mukana. He keräävät lauantaisin jumlanpalveluksessa kolehdin taskurahoistaan vanhuksille ja osallistuvat hyväntekeväisyystapahtumien järjestämiseen sekä vierailevat kylissä. He myös jatkuvasti esirukolevat vanhusten puolesta. Myös oppilaiden vanhempia kannustetaan antamaan omastaan vanhuksille esim. vaatteita ja ruokatarvikkeita. Oppilaat osallistuvat myös hankkeen luonnonsuojelu- ja ympäristökestävöittämistoimiin mm. osallistumalla hankkeen ympäristösuunnitelman tekoon.

PROJEKTIKOORDINAATTORI Kalibu Ministries’n projektikoordinaattori Andrew Kavala on toiminut vuosien aikana läheisessä yhteistyössä maan hallituksen kanssa ja osallistunut kutsuttuna Malawin hallituksen vanhuspoliittisen ohjelman suunnitteluun ja kansalliseen kehittämistyöhön. Andrew on korkeasti koulutettu, Malawilaisessa yliopistossa tutkinnon suorittanut mies, jonka sydämellä on erityisesti maan vanhusten tilanteen parantaminen. Andrew huolehtii projektin etenemisestä, henkilöstön palkkaamisesta sekä raportoi hankkeen etenemisestä Suomeen.

kalibu_ala